In tijden van social distancing en thuiswerk maakt het niet meer zoveel uit wat je draagt…, of juist wel? De kleding die je draagt heeft wel degelijk invloed op hoe jij je voelt die dag, en andersom. Waarom grijpen we de ene dag naar een outfit met verschillende kleuren en de andere dag naar een volledig zwarte?

De ene outfit kan je een fantastisch gevoel geven en inspirerend werken, terwijl een andere je totaal het tegenovergestelde laat beleven. Een kleurrijke outfit, waar je je goed in voelt, zal een positief effect op je humeur hebben. Een donkere of meer basic outfit kan dan weer voor een negatief effect op je humeur zorgen. Je outfit heeft dus een enorme impact op je mood en omgekeerd! Wanneer je je goed voelt in je vel, zal je sneller naar een kleurrijke en/of excentrieke outfit grijpen. Wanneer je je minder voelt, bene meer geneigd om naar donkere, meer basic stuks grijpen.

Niet enkel heeft het effect op je humeur, ook je zelfvertrouwen is eraan gelinkt. Een outfit waarin je je goed voelt, zal je automatisch een zelfvertrouwen boost geven. Niet enkel jij zal je beter in je vel voelen, ook de mensen rondom jou zullen deze positieve vibes oppikken.

Ook nu in tijden van social distancing kan een outfit veel bepalen. Werk jij zoals velen ook van thuis uit? Zo ja, kies jij voor een basic outfit of een comfortabel huispak? Of kies je voor een look die je power geeft? Onze voorkeur gaat naar optie 2! Een tip die experts geven voor zij die thuiswerkens dat je moet opstaan en je moet kleden alsof je naar je werk zou gaan. Dit zal je helpen om beter in werkmodus te geraken en er ook in te blijven. Een outfit heeft dus niet enkel invloed op je humeur en zelfvertrouwen, maar zal er ook voor zorgen dat je productiviteit de hoogte in gaat of net op een laag pitje blijft. Dus, een tip voor al de bossladies die thuiswerken, maar uiteraard ook diegenen die nog naar hun werk moeten: dress for success!

Dit thuiswerken heeft ook gevolgen op onze “koop zin”. Velen hebben geen behoefte om een nieuwe outfit te kopen: “waarom zou ik een nieuwe outfit kopen als ik toch niet kan buitenkomen en niemand het kan zien?”. Herbekijk dus even je kledingkast en merk je toch dat er behoefte is aan een nieuw power item, kijk dan eens op het social media kanaal van je favoriete (lokale) shop die je dagelijks inspireert op dit vlak.

Dat een outfit een enorme impact heeft op je gevoel is nu wel duidelijk. Je gevoel bepaalt je gedachten. Wat je denkt, bepaalt welke acties je die dag onderneemt en je acties bepalen uiteindelijk je resultaten. Denk dus 2 keer na voordat je morgenvroeg je ‘OOTD’ kiest.
Vergeet vooral dit niet: draag waar je je zelf goed en zelfzeker in voelt!

Lukt het jou niet altijd om jezelf uit die lekker warme pyjama of comfy jogging te sleuren? Dan hebben wij de perfecte challenge voor jou! Doe mee met onze #colorfulfashionchallenge op Instagram en toon ons jou meest kleurrijke outfits. Plaats een foto in je stories of feed en tag 3 besties waarvan je hun kleurrijke outfits wilt zien.