Maandag is het Matuvu team weer te vinden op de Modefabriek in Amsterdam. We stellen de nieuwste collecties van Doctor Fake, Any Di en Blake Seven voor aan alle retailers. Zijn jullie ook aanwezig?

Bezoek jij nog wel eens een beurs? Steeds meer retailers vragen zich af of het beursbezoek nog wel relevant is? Wij vragen ons dan weer af waarom je het niet zou doen? Op een beurs vind je alle merken bij elkaar. Hierdoor heb je een perfect overzicht over alle collecties die jij wil aankopen. Anders sta je achteraf bij het agentuur en zie je bijvoorbeeld een prachtige collectie. Maar je durft nog niet veel te bestellen aangezien je nog budget vrijhoudt voor een andere collectie die je later bekijkt. Maar wat als die collectie nu juist minder jouw ding is.

De beurs is bovendien het ideale moment om nieuwe collecties te leren kennen. Je kan onmiddellijk de stoffen voelen, de kwaliteit beoordelen en de mensen achter het merk leren kennen. Je raakt geïnspireerd door de nieuwste brands en trends. Laat dat nieuwe seizoen maar komen.

Daarnaast is de beurs nog eens ideaal om te netwerken. Leer andere collega retailers kennen, leer modellen, influencers en fabrikanten kennen. Hier bouw je waardevolle relaties op voor je verdere carrière.

Na de beurs is het natuurlijk tijd om terug nieuwe collecties aan te kopen. Na je voorbereiding  op de beurs gaat dit natuurlijk erg vlot. Hier zijn vijf vragen die jij moet stellen als je wil starten met een nieuw merk.

aankooptips:

  • Heeft het merk een goede doorverkoop?
  • Is het een match? Past de stijl bij jou? Is de prijs ok voor jouw clienteel? Is de kwalteit hoog genoeg voor jouw shop? En welke items passen best bij jouw andere merken?
  • Is er een correcte distributie? Zo zorg je ervoor dat niet elke winkel in jouw dorp dezelfde merken aanbiedt.
  • Is er service na verkoop? Kan je eventueel enkele stuks omruilen in het seizoen? Is er stock die je kan bijbestellen als een item goed loopt? En hoe los je best een productiefout op?
  • Heeft het merk extra marketing materiaal zowel online als offline? ZE jouw shop en het merk nog eens extra in de kijker.

Met deze tips en een leuk beursbezoek moet het zeker lukken. Tot maandag/dinsdag op de beurs of tijdens het aankoopseizoen in onze showroom.

P.S. Vergeet ons dan zeker niet bovenstaande vragen te stellen.