PR fashion

Dagelijks spreek ik met designers in fashion en hun focus ligt nog steeds; ‘hoe kan ik een product placement krijgen in een bekend magazine of oh, wat zou ik zo graag een advertentie willen in dat modeblad…’

Voor kleine merken was het zo dat als ze vroeger in een modeblad verschenen, hun artikel, collectie direct uitverkocht was. Vandaag is dit anders. Anno 2019 zijn onze digitale gewoontes gegroeid, is de consument veranderd in zijn kooppatroon maar doen kledingmerken, retailers toch nog vaak hetzelfde als 5 jaar geleden op vlak van PR.

Uiteraard kunnen we vaststellen dat het samenwerken met influencers echt wel een boost kan geven in het creëren van je brand awareness. Vele PR bureaus focussen zich dan ook meer en meer op deze (dure) influencer marketing ‘pakketten’ die je als merk kan kiezen.

Toch is de influencer marketing niet wat vandaag wel zeer goed werkt voor je PR. Wat wel werkt is dat je je als designer, ondernemer van een winkel zelf meer online toont : je persoonlijke IG account (openbaar) met je eigen outfits die je dagelijks post en waar je advies geeft als expert in je vak. Dit directe contact met je volgers zorgt voor meer betrouwbaarheid doordat je meer (én persoonlijker) communiceert.

5 tips deel ik met je om je PR voor je merk succesvol te maken :

  1. Toon niet je producten, maar vertel je verhaal. Cfr. Heineken verkoopt geen bier, maar gezelligheid.
  2. Werk samen met brand ambassadors, een reeks mensen met micro-influence die 200% achter je merk/collectie/winkel staan.
  3. Bouw je eigen community uit. Het behoren tot een ‘clubje’ met like-minded mensen die dezelfde waarden delen als je merk is krachtig.
  4. Zorg voor een sterke conversatie met je consumenten. Dit maakt je merk heel persoonlijk en op deze manier succesvol.
  5. Zorg voor dagelijkse content op alle platformen (waar je mogelijke klant is). Content is niet nieuw, maar content die werkt én verkoopt wel!

Benieuwd hoe jij meer BRAND AWARENESS kan creëren voor je merk, winkel of concept?

Schrijf je dan nu in voor het ICONIC FASHION BUSINESS SEMINAR op maandag 14 oktober 2019 (9-18u in het Kasteel van Brasschaat) : klik HIER.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *