New York, de metropool der metropolen. Een stad met zo veel variatie in inwoners, kunst en dus ook in fashion. De stad is thuis van enkele van de grootste (fictieve) fashion icons van de afgelopen eeuw.  Toch zien we enkele trends op regelmatige basis terugkomen. We kunnen een constante vaststellen in de stijl maar geven toe dat de echt New Yorkse stijl nooit helemaal te vatten valt. En net daarom is deze stad een broeihaard voor nieuwe fashion trends en unieke stijlen. 

Brands

Waar veel mensen zich in vergissen bij de New York style is de merken. Fashionable zijn in New York staat niet gelijk aan een combinatie van de duurste designer merken. New Yorkers zijn klassieker van stijl en zullen investeren in enkele designer items die jaren meegaan maar geven geen geld uit aan de nieuwste it-bag die maar één seizoen in de mode blijft. Kies dus voor klassieke exemplaren waar je jaren geniet aan hebt. Zo creëer je eerder een capsule wardrobe in plaats van een gigantische walk in closet. (Ok we geven het toe, de kasten van Carrie Bradshaw en co zijn jaloers makend maar hoeven daarom niet de norm te zijn voor de New York look)

Classic

Zoals hierboven al vermeld kiezen de New Yorkers eerder voor een klassieke outfit. Dit wil zeggen klassieke snit, neutrale kleuren met een voorkeur voor zwart en strakke lijnen. Klassiek staat echter niet gelijk aan saai. Ze weten als geen ander een weg met het neutrale kleuren pallet en casual chique stijl. Hun outfit moet een representatie zijn van hun levensstijl die druk en haastig is. Hierdoor weten zal als geen ander een weg met de casual chique look.

Toch vergeten ze ook de fashiontrends niet. Met een kleine knipoog naar de nieuwste trends pimpen ze hun hele outfit op. Ook al gaan ze slechts even koffie halen, naar het park of naar de supermarkt, een New Yorker ziet er wel altijd tip top in orde uit. (Vergeet niet dat er fashionspotters en paparazzi verstopt zitten achter elke hoekje van deze metropool). Wil je je dus echt aan de New York look wagen? Train dan al maar in kilometers wandelen op stiletto’s.

 

Jewelry

Juwelen daarentegen zijn het it item voor New Yorkers. Liefst dragen ze subtiele kleine oorbellen, maar vergis je niet. Echte diamanten, of liever niets. Splurge dus maar aan een duur paar oorbellen, maar zoals hun fashion stijl, kies iets tijdloos. Daarnaast is een horloge het favoriete accessoire van een New Yorker, liefst een echt Rolex uiteraard. Naast een smart touch aan je outfit is dit ook super handig om het drukke leven van de New Yorker te plannen.  Oh en die standaard koffie en smartphone in je hand mag niet ontbreken natuurlijk. Druk druk druk!

 

Voor extra stijlinspiratie zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg televisieshows die zich afspelen in New York. Steel wat ideetjes van Blair Waldorf, Carrie Bradshaw en Serena van der Woodsen. Ook al zijn de shows niet meer van de modernste, de basisregels van de New York fashion zullen altijd hetzelfde blijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *