Ondernemers scholen zich op alle vlakken bij gedurende hun carrière. Ze volgen avondcursussen, leren online, lezen boeken, of zijn op zoek naar informatie om hun kennis up-to-date te houden en mee te gaan met wat de markt vraagt. Het gekke is, dat in de fashionbusiness (en meer specifiek de retailers) slechts 1 op de 4 investeert in zichzelf, in opleidingen en bijscholing. Hoe komt dit?

Vele jaren konden fashionretailers hun zaak opdoen en er kwamen klanten. Het volstond om te investeren in leuke collecties, vriendelijk personeel en ze konden goed zaken doen. Anno 2019, door de enorme groei van e-commerce en het veranderende gedrag van de consument, is dit helaas niet meer het geval.

Het eerste wat de meeste retailers doen bij een dalende verkoop is hun aanbod gaan herbekijken of opnieuw investeren in nieuwe collecties. Want misschien past het huidige aanbod niet meer bij hun klant. Een andere optie is dat ze hun winkel gaan verbouwen; een nieuw interieur, een likje verf,…Of ze gaan besparen op personeel…

Maar 1 op de 4 fashionretailers gaat kijken naar de bron, door te investeren in zichzelf (of in hun personeel). Ze gaan kijken op welke manieren ze zich kunnen bijscholen, nieuwe kennis kunnen opdoen, zich kunnen focussen op de vernieuwingen in de markt, en WILLEN leren. En weet je wat, een investering in jezelf is het beste wat je kan doen! Deze investering speel je namelijk nooit kwijt. Als je nieuwe collectie aankoopt, kan deze tegenslaan en verlies je geld. Een verbouwing kan ook niet in de smaak vallen… maar de kennis die jij ontvangt, neem je heel je leven met je mee en kan je zoveel meer opbrengen dan de initiële prijs die je ervoor betaalde.

Dus, waar investeer jij in om van 2019 een topjaar te maken voor je fashionbusiness?

Boek HIER je gratis oriëntatiegesprek voor de Matuvu Fashion Business opleidingen op maat

Fashion Business Coaching – MATUVU Academy

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *