Juli en Augustus zijn voor fashionpreneurs (behalve agencies natuurlijk 🙂 ) de ideale periode in het jaar om er even tussenuit te knijpen. Je business stopt natuurlijk nooit maar af en toe je batterijen helemaal opladen, weg van je business, geeft je achteraf vaak meer energie en creatieve ideeën over je business.

Hoe laadt je als fashionpreneur nu best je batterijen op? Hoe ontspan je dus op zo een manier dat je er achteraf nog extra energie en waarde uithaalt?

Er wordt vaak gedacht dat fashionpreneurs dag en nacht met fashion bezig zijn. Dit wil niet zeggen dat je op vakantie ook met fashion MOET  bezig zijn. Lees je een magazine aan het zwembad dan denk je al gouw aan vogue en glamour magazine. Maar ontspan tijdens je volgende vakantie eens voor volle 100% en lees een magazine over kunst, cultuur, interieur of zelfs finance & business. Door je te verdiepen in andere onderwerpen zal je onbewust geprikkeld geraken door impulsen. Inspiratie vind je overal, maar meestal als je er niet specifiek naar zoekt. Dus, neem voor je volgden vakantie zeker een kijkje in de dichtsbijzijnde dagbladhandelaar en ga eens voor die magazines die je anders niet zou nemen.

Net hetzelfde geldt trouwens voor boeken. Heb jij er ooit al aangedacht om de biografie van een racepiloot te lezen? Of laat staan een boek over voetbal analyses? (oke van dat laatste zijn we zelf ook nog niet helemaal overtuigd 🙂 ) Maar bijleren in andere vakgebieden schoolt je algemene kennis en dus ook je zakenkennis bij.

mensen kijken, fashion inspo in andere culturen

Magazines aan het zwembad. Denk hierbij ook verder dan je klassieke fashion magazines. Lees over interieur, kunst, zaken en finance. Je weet nooit hoe onverwachte dingen je kunnen inspireren.

Naast lezen is mensen kijken ook een fantastische bezigheid op vakantie. Ze je op een terrasje in een stad en bekijk de mensen die voorbij komen. Spot je trends? Of zie je dingen die je bij ons nooit zou zien? Hoe verder je reist in de wereld hoe groter de verschillen maar ook in onze buurlanden zie je andere stijlen. Wie weet pik je hier wel stylings op die jij als eerste in België of Nederland kan aanbieden.

Outfits die in België of Nederland helemaal over the top zijn kunnen in andere culturen vaak wel. Stel je hier voor open en je zal prachtige looks zien.

En als laatste, zie het als beroepsmisvorming, maar af en toe een beetje shoppen is wel nodig. Zoek de leukste boetiekjes en nieuwste concepten die er te vinden zijn in jouw vakantiebestemming. En nogmaals, ga niet opzoek maar laat je onbewust inspireren. Je bent ten slotte nog altijd op en rustgevende vakantie.

 

 

a little shopping never hurt nobody