Geef maar toe, als het om fashion gaat, steken wij vrouwen onze mening niet onder stoelen of banken. We hebben over elk stuk, elke outfit, elke kleur wel iets te vertellen. En hoe vroeger degene met de luidste stem het meeste gehoor had zijn nu de vrouwen met de meeste volgers op social media degene die de plak zwaaien. Maar hoe hard wordt fashion nu net beïnlvoed door “influencers”?

47% van alle aankopen door millenials wordt beïnvloedt door social media, bij kleding ligt dit zelfs nog hoger. Fashion en social media gaan dan ook hand in hand. Fashion is een industrie die openstaat voor digitale vernieuwing en over het algemeen heel innovatief is. Social media is dan weer een medium waar ruimte is voor creativiteit, visuele content. Een dreamteam dus.

Kijk naar de nieuwe Burberry campagne. Het merk koos voor hun nieuwste shoot niemand minder dan Brooklyn Beckham als fotograaf. Niet omdat hij de zoon is van maar door zijn immense social media following. En hoewel verschillende ‘professionals’ tegen het idee waren was dit voor Burberry wel een slimme zet. Ze hadden een gigantisch bereik plus een bereik in de doelgroep die ze nodig hadden.

Je social media opbouwen staat dus gelijk aan je verkoop boosten. Waar wacht je nog op?

Online communicatie opbouwen gaat echter niet vanzelf. Hét grootste misverstand op social media is om ter meeste likes halen. Likes halen gaat relatief gemakkelijk, zeker doordat er de laatste tijd steeds meer likes gekocht kunnen worden. Likes moeten we echter afschrijven als parameter. We moeten die ‘gemakkelijk binnengehaalde likes’ ombouwen tot merktrouwe consumenten. Consumenten moeten fan zijn van je merk. Hierdoor blijven ze trouwe klant en zullen ze niet alleen meer kopen maar door mond-aan-mond reclame ook mini influencer worden voor jouw merk.

Dit doe je door Content te maken. Engage met je volgers. Inspireer hen en interact met hen.  En ook online wordt experience het belangrijkste: inspiratie, virtuele paskamers, trends en pashulp kan een voorbeeld zijn van online experience.

Wanneer je online imago op punt staat kan je je sales gaan boosten. Enerzijds door de manieren op social media maar anderzijds zeker ook offline. Een sterke online aanwezigheid zal ook offline voor meer klanten zorgen. Heb jij nog graag wat hulp met je sales? Vind je het moeilijk om online en offline te linken? Of wil je gewoon je sales in het algemeen boosten? Kom dan zeker naar onze expert class op 21/2 waar we je tips en tricks geven. Tot dan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *