Duurzaamheid als ondernemer in de fashion, het geeft wel wat stof tot nadenken. Fashion is een vervuilende industrie. Maar hier kan ook jij verandering in brengen.  Door kleine aanpassingen kan ook jij je steentje bijdragen. Want het klimaat leeft. Ook jouw klanten zijn zich meer en meer bewust van de klimaatsverandering en zullen dus van jou ook verwachten dat je mee je best doet. Hier zijn vijf tips die jij kan toepassen om jouw zaak wat groener te maken.

1 Gedaan met plastic zakjes

Geef jij je klanten hun outfit nog altijd mee in een plastic tasje? Dan ben je niet mee anno 2019. Gooi die plastic tasje buiten en ga voor een recyclebare papieren variant. Of nog beter, laat een hippe totebag bedrukken. Deze kunnen klanten achteraf nog voor verschillende andere dingen gebruiken én ze maken extra reclame voor jouw business. win-win dus. Hoe leuk zijn deze tassen van Coté Blanc? En ook bij Matuvu verkiezen we een hippe totebag.

2 Investeer

Zorg dragen voor het milieu vraagt af en toe een investering. Je hoeft natuurlijk niet direct te investeren in zonnepanelen op je dak maar ook met kleine investeringen heeft effect. Heb je binnenkort een event of opendeurdag? Schenk je klanten dan een drankje in een glazen glas. Kies niet voor die plastic wegwerpbekertjes. Dit komt onmiddellijk veel klassevoller over en hierdoor heb je weer een pak minder afval.

glas vs plastic geeft onmiddellijk een heel ander beeld.

3 Ga voor merken

Als je werkt met merken heb je een zekerheid van waar je producten afkomstig zijn. Bovendien kan je deze inkopen bij een agentuur in België en vaak al via een B2B. Door wekelijks naar de trade markt te rijden verspil je wel wat benzine. Goed voor je portemonnee en voor het milieu.

4 Vermijd verpakking in verpakking

Of je nu een brand hebt of retailer bent, als je pakketjes verstuurd naar jouw klanten en ze zitten mooi in een kartonnen doos dan is dit voldoende om je stuks te beschermen. Je hoeft ze echt niet in een extra plastic tas te stoppen voor ze in de doos te verzenden. Je klanten en het milieu zullen je dankbaar zijn.

Een leuke box beschermt jouw producten net zo goed met of zonder een extra plastic tas er in.

5 Neem de fiets

Fietsen is weer helemaal hip. Bovendien ziet iedereen jouw outfit als je fietst. Ongetwijfeld draag jij elke dag een prachtige outfit van jouw business. Ga met de fiets en show hem al aan iedereen die voorbij rijdt.

Show jouw hipste outfit nog voor je op kantoor bent.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *